DLF: Læsning efter 2. klasse er en forkert satsning

Det er vigtigere, at man kan læse, når man forlader folkeskolen, end at man kan det i anden klasse, mener formanden for Danmarks Lærerforening
25. FEB 2010 7.08

'Regeringen vil drage omsorg for, at alle børn kan læse sikkert inden udgangen af 2. klasse'. Sådan står der bl.a. i det nye regeringsgrundlag om folkeskolen. Men det er alt for uambitiøst, mener Danmarks Lærerforening. 

DLF-formand Anders Bondo Christensen kalder udspillet 'uambitiøst', og han vil nu have en grundig diskussion med regeringen. Han synes, at det er glimrende at give et læseløfte, men det er alt for uambitiøst at pege på, at elever skal kunne læse i anden klasse. Det fortæller Politiken.

Regeringen har besluttet at der årligt skal sættes 150 millioner ekstra af til folkeskolen - specielt til til at styrke læse-indsatsen. Anders Bondo Christensen tør ikke give et bud på, hvor meget læsning, man kan få for de penge:

- Vi synes, at man skal lægge fokus op på et andet klassetrin. Vi har i virkeligheden brug for at sikre, at de elever, der forlader skolen har gode læsekompetencer, siger lærerformanden til avisen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt