Udenlandske investeringer giver jobs i Midtjylland

Et samarbejde mellem Region Midtjylland og organisationen Invest in Denmark har tiltrukket nye udenlandske investeringsprojekter og skabt eller fastholde 367 arbejdspladser i den midtjyske region i det forløbne år

MIDTJYLLAND: Effekten af det fortsatte samarbejde mellem Region Midtjylland og Invest in Denmark er tydelig. En målrettet satsning på tiltrækning af udenlandske virksomheder, der matcher spidskompetencerne hos regionens virksomheder og forskningsinstitutioner, har skabt resultaterne. Og det på trods af finanskrisen og en generel nedgang i virksomhedernes investeringer i de senere år.

Det fortæller regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S) til Industriens Dagblad. Han mener, at den fælles indsats mellem tre vestdanske regioner og Invest in Denmark under Udenrigsministeriet har gjort vestdanske kompetencer mere synlige internationalt.

- Det er glædeligt at se, at mange af investeringerne er sket på et af vore fokusområder i Midtjylland - nemlig vedvarende energi. De er således med til at styrke vores førerposition på dette område, siger Bent Hansen til bladet.

Invest in Denmark har medarbejdere placeret i lokale innovations- og videnmiljøer, og har dermed langt lettere adgang til de rigtige ressourcepersoner og kan derved opfange ny viden og videregive den til kolleger rundt omkring i verden.

I 2009 har Invest in Denmark tiltrukket 42 udenlandske investeringsprojekter, der tilsammen har genereret 1.046 nye arbejdspladser over hele landet. Hovedparten er videntunge jobs.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt