Voldgiftsnævn skal afgøre priser for privat behandling

Forhandlingerne mellem Danske Regioner og Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) er endegyldigt brudt sammen
4. FEB 2010 15.41

Det siger BPKs formand Nis Alstrup. Nu skal et voldgiftsnævn fastsætte priserne for behandling i det private, skriver Dagens Medicin.

Et forhandlingsmøde mellem Danske Regioner og Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) i går har ikke båret frugt.

I stedet er forhandlingerne nu endegyldigt stødt mod grund og vil ikke blive genoptaget, siger Nis Alstrup, formand for BPK til Dagens Medicin.

- Hvis vi skal sige gå ind på privathospitalernes udspil, så vil det betyde pengene skal hentes i det offentlige sygehussystem og det vil betyde fyringer og indskrænkninger,siger regionernes formand Bent Hansen (S).

Kort før jul blev regionerne og parterne enige om at sænke priserne med to procent for langt størstedelen af det privates ydelser. Men priserne for 15 af de behandlinger, hvor det private har størst aktivitet, var fortsat uafklaret. På de resterende 12 områder var parterne dog stadig så langt fra hinanden, at der ikke var nogen mening i at fortsætte forhandlingerne.

I stedet bliver det nu op til en sagkyndig udpeget af Sundhedsministeret at fastsætte priserne i dialog med en repræsentant fra Danske Regioner og BPK.

Ved afgørelser i et voldgiftsnævn binder parterne sig til at acceptere afgørelsen og frasiger sig muligheden for at fortsætte eventuelle diskussionerne.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt