SF ønsker kommission før hash-forsøg

Partiet har forståelse for, at København har brug for at gøre noget aktivt, men advarer mod forhastede beslutninger
KORT NYT14. JAN 2010 10.06

KØBENHAVN: SF har forståelse for Frank Jensens ønske om en forsøgsordning med kontrolleret hashsalg. Københavnerne oplever i øjeblikket konsekvenserne af en bandekrig, hvor hashmarkedet spiller en væsentlig rolle.

- Det er klart, Københavns Kommune har brug for at handle i forhold til den megen organiserede kriminalitet, men vi skal ikke træffe forhastede beslutninger. Derfor ønsker SF, at justitsministeren nedsætter en hurtigtarbejdende hash-kommission til at se på mulige modeller for og ikke mindst konsekvenser af at indføre et kontrolleret hashsalg, siger SF' retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun henviser til, at erfaringerne fra Holland ikke er entydigt positive: Der er et stagnerende hashforbrug, fald i brugen af hårdere stoffer, men også en ret stor hash-turisme.

- Christiansborg-politikerne må vise ansvar i en sag som denne. Lad os få den hash-kommission, så vi kan få mere viden om området. Det her drejer sig om et milliardstort marked for ulovlig kriminalitet. Det mindste vi kan gøre, er, at overveje forskellige løsninger på de problemer, vi står med i dag, slutter SF'eren Karina Lorentzen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt