KOLDING: Hvordan skal vi kombinere bæredygtighed og byudvikling i fremtiden? Det er et af de spørgsmål, 35 studerende fra SDU og andre universiteter i Europa skal beskæftige sig med i et såkaldt bæredygtighedsakademi, oplyser kommunen.
27 af dem er studerende ved SDU og kommer fra et bredt udsnit af fakulteterne. Otte kommer via den europæiske universitetsalliance EPICUR. Og da en del studerende fra SDU også er internationale, bliver det et internationalt akademi med deltagere fra bl.a. Danmark, Frankrig, Polen, Tyskland og Østrig.
Det er anden gang, SDU gennemfører akademiet. Det er første gang, det finder sted i Kolding og i tæt samarbejde med en kommune. De studerende fordeler sig på tværs af fakulteter og uddannelser. Der er f.eks. ingeniør-, medicin-, økonomi-, kommunikation-, og designstuderende.
Akademiet bliver bygget op omkring tre cases, og der er forventninger fra case-ejerne om, at de får brugbare input til det videre arbejde fra de studerende.
Nyt vartegn?
Som eksempel kan nævnes den ene case, der handler om, hvordan man kan skabe nye midlertidige rammer på den lille plads midt i Kolding, der ligger mellem Klostergården og byens skaterbane. Det var tidligere en grusbelagt p-plads. Men nu er bilerne fjernet fra området, og menneskene skal i centrum.
Landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra Kolding Kommune er case-ejer og ser frem til at få de studerendes tværfaglige indsigter og gode idéer på banen.
- Vi skal have tilført pladsen noget unikt, som kan give flere muligheder for dem, der bruger pladsen og den del af byen. Her ligger skaterbanen, der er caféer og idrætsklubber. Hvordan kan vi opgradere arealet bæredygtigt, så de meget forskellige aktører kan bruge det? Og hvordan får vi tilført pladsen et særligt design, som måske endda kan blive et vartegn for Kolding? Et sted, som folk vil fotografere og poste på de sociale medier. Det glæder jeg mig til at få input til, pointerer Thomas Thinghuus.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.