Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

3.337 nye smittede - København stikker af

3,5 pct. af alle test er positive. Næsten 5.000 personer er testet positiv i Københavns Kommune den seneste uge.
14. DEC 2020 14.40
TEMA: Corona

Det går fortsat den forkerte vej med coronatallene, og nogle steder går det hurtigt.

I dag topper København som den hårdest ramte kommune, og incidensen (antal nysmittede pr. 100.000 indbyggere på en uge) her er helt oppe på 786. For blot en uge siden var den 390.

Den seneste uge er 4.939 personer testet positiv i kommunen. Det svarer til hver fjerde af samtlige smittede i landet. Alene siden fredag er der 2.217 nye smittede i København.

Det seneste døgn er 3.337 personer landet over testet positiv. Det er ny rekord for et døgn - ganske vist var lørdagens tal højere, men det var for fire ekstra timer.

De nye smittede er fundet blandt 95.230 prøver. Det giver en positivprocent på 3,50 pct., hvilket også er rekord for den periode, hvor der har været fri adgang til test. Søndag var positivprocenten 3,08 pct., lørdag 3,01 pct.

Der er registreret yderligere ni dødsfald med covid-19, så det samlede tal nu er oppe på 950. 

84 personer er indlagt siden i går, så det samlede antal indlagte stiger med 39 til 429. Heraf er 61 på intensiv og 34 i respirator.

Hårdest ramte kommuner efter København er Ishøj, Solrød, Frederiksberg og Herlev. 19 kommuner har en incidens over 500, alle på Sjælland, især omkring hovedstaden.

Kun Ærø er nu uden smittede, efter at én person på Læsø blev testet positiv i løbet af weekenden.

Forsigtig optimisme

De næste to til tre dage bliver afgørende for at se om smittetallene er ved at flade ud igen.

Sådan lyder vurderingen fra Eskild Petersen, professor ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

- Det virker som om, at tallene er ved at flade ud og kurven ikke stiger længere. Så der er grund til forsigtig optimisme, og de næste to til tre dage vil vise os, om det er rigtigt, eller der stadig er en udvikling. Men at tallene er stort set stabile over tre dage er et godt tegn, siger han til Ritzau.