Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der er søndag registreret 2642 smittetilfælde baseret på 85.772 prøver. Det giver en positivprocent på 3,08 procent, hvilket er det højeste, der er målt, mens der har været fri adgang til coronatest i Danmark. (Arkiv)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Rekordhøj positivprocent:
2.642 nye smittede med coronavirus

Andelen af positive prøver er søndag på det højeste niveau, siden man indførte coronatest for alle.
13. DEC 2020 14.18
TEMA: Corona

Der er fundet 2.642 nye smittetilfælde i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI). Samtidig stiger antallet af indlæggelser til det højeste niveau siden 12. april.

Antallet af smittede er det laveste i fire dage, men det skal ses i lyset af, at søndagens opgørelse kun dækker over prøvesvar fra 20 timer. Der er 82.772 prøvesvar.

Lørdag blev der registreret 3.552 nye smittetilfælde, men opgørelsen var baseret på prøver for 28 timer på grund af serverproblemer. Tallene er derfor ikke sammenlignelige. Men ser man på andelen af positive prøver, er den søndag opgjort til 3,08 pct.

Flere indlagte

Det er den højeste andel i den periode, hvor alle har kunnet få en coronatest. Antallet af indlagte er samtidig steget med 19, så der samlet er 390 patienter med coronavirus indlagt på landets sygehus.

Søndagens tal for indlæggelser skal ses i det lys, at der bliver udskrevet færre patienter i weekenden. Det kan have trukket tallene op. På intensivafdelingerne, hvor de mest behandlingskrævende, er der nu 58 indlagte. Det er det højeste antal siden 3. maj.

Der er registreret seks nye dødsfald det seneste døgn. Samlet er 941 døde med virusset i Danmark siden starten af marts.

Ritzau