DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
20 meter lang kunstgave får eget nybyggeri ved Gødstrup
Svend Wiig Hansens "Pietas", der kræver en vægflade på cirka 20 meter.
Foto: Friis & Moltke

20 meter lang kunstgave får eget nybyggeri ved Gødstrup

Ikonisk byggeri til refleksion på vej ved det nye regionshospital.
9. SEP 2020 10.15

MIDTJYLLAND: Med en bevilling på fem mio. kr. arbejder Region Midtjylland på at bygge et nyt ikonisk refleksionsrum til kunstværket "Pietas". Svend Wiig Hansens 20 meter lange værk, der siden 1976 har prydet hospitalet i Herning, skal flyttes til Gødstrup, oplyser regionen. 

Værket får nye rammer i en "Pietas Pavillon" skabt i samarbejde mellem billedkunstneren Ingvar Cronhammar og arkitekt og partner i Friis & Moltke Palle Hurwitz.

Regionsråd Midtjylland har netop i sin budgetaftale afsat fem mio. kr. til byggeriet, der ventes at koste ca. ni mio. kr. i alt at realisere.

- Lokale ildsjæle har længe arbejdet på at bevare værket i et rum til refleksion ved hospitalet. Pietas Pavillion ligger fint i tråd med vores ønske om at styrke kulturen og sundheden for alle. Nu støtter vi op økonomisk, og håber, at andre også er klar med bidrag, så vi kan realisere planerne, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Gave på 20,5 meter

Kunstværket af Svend Wiig Hansen er doneret til hospitalet i Herning af daværende Ringkøbing Amt. Det blev indviet i 1976.

Svend Wiig Hansen fik til opgave at skabe et værk, der rummer hospitalets grundfortælling. Værket på 20,5 x 3,3 meter viser mennesker i situationer spændt ud mellem liv og død, sorg og glæde, begejstring og mismod, magt og afmagt.

Pietas Pavillion bliver et rum til fordybelse, stilhed, nærvær og refleksion for patienter, pårørende, personale og alle andre. Den trekantede bygning ved Regionshospitalet Gødstrup bliver åben for alle.

  • Kunstværket består af 326 keramiske fliser og måler 20,5 X 3,3 meter.
  • Værket kræver en ubrudt vægflade på cirka 20 meter. Det har ikke været muligt at installere værket det i det nye hospitalsbyggeri i Gødstrup.
  • Bygningsværket måler 24,5 meter på hver led, er syv meter høj og holdt helt i hvidt.

ka