Fagforeninger har fået nok af Randers Byråd
Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt og borgmester Torben Hansen (S).
Foto: Annelene Petersen, Ritzau Scanpix

Fagforeninger har fået nok af Randers Byråd

I Randers er der borgmesteropbakning til to fagforeninger, der har fået nok af byrådsmedlemmerne. De 'skal læse de faglige organisationernes velbegrundede bekymringer', siger Torben Hansen (S).

RANDERS: 'Vi i LO Randers og FTF Midtjylland er bekymrede for den drejning, som Randers Kommunes byråd tager personalemæssigt. Den viser et byråd, der ikke lever op til sin egen personalepolitik og de grundlæggende principper om beskyttelse af personlige oplysninger'.

Sådan starter Bente Alkærsig Rasmussen og Lene Hartmann, der er henholdsvis formand for FTF Region Midt og LO Randers, en fælles pressemeddelelse, der kom ud fredag. De faglige organisationer, der er fagforeninger for et stort antal af kommunens ansatte, har fået nok af den seneste tids højlydte debat i byrådet, der ifølge dem har strukket sig over grænsen for, hvad de kommunalt ansatte bør tolerere:

Først søgte byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen (EL) på foranledning af byrådsveteran Bjarne Overmark (Beboerlisten) sagsindsigt i en række ansattes personalemapper, så ville hun ikke forklare baggrunden for det, siden kaldte Bjarne Overmark en række chefer i forvaltningen for 'stikkere' på et lukket byrådsmøde.

I Randers Amtsavis udtrykker FTF Region Midt og LO Randers bekymring over, at medarbejdere i Randers Kommune 'bliver jaget og angrebet fra politisk side'. Organisationerne skriver, at det ikke kun er krænkende nok, at medarbejderne oplever deres personalemapper blive undersøgt uden begrundelse, men at det også er over grænsen, at de bliver omtalt offentligt i et 'ualmindeligt grimt sprog med associationer, der grænser til det uanstændige'.

Ifølge dem er det ikke kun politikernes manglende efterlevelse af egen personalepolitik, som skal være præget af 'ordentlighed, ligeværdighed og åbenhed', de gør sig også skyld i magtfordrejninger. De opfordrer byrådet til at udvise lederskab for at sikre sunde rammer for medarbejdernes arbejdsmiljø, og det bakker borgmester Torben Hansen (S) op:

- Jeg synes, byrådet skal læse de faglige organisationernes velbegrundede bekymringer. Ansatte i Randers Kommune har al mulig ret til at deltage i den offentlige debat og sige deres mening højt - også om deres eget arbejdsområde. Ingen medarbejdere skal frygte, at de risikerer afskedigelse, irettesættelser eller intimidering, når de ytrer sig om deres personlige holdning, siger han til Randers Amtsavis.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev