Nej, det var ikke lovligt, da Nyborg smækkede kassen i

Nyborg Kommune har nu fået svar fra ministeriet på, om det var lovligt at smække kassen i over for en somalisk familie, der mistede sin opholdstilladelse.

NYBORG: Da en somalisk familie ikke fik forlænget opholdstilladelserne, tog Nyborg Kommune børnene ud af skolen. Det har nu vist sig at være en forkert beslutning, og familien kan sende tre af de i alt otte børn i skole igen. 

Det har Udlændingestyrelsen under Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyst kommunen om. Og det bliver ifølge TV2 Fyn efterlevet med det samme.

- Vi har i dag sendt brev til familien om, at deres børn i 0. klasse, 5. klasse og 8. klasse tilbydes undervisning på Birkhovedskolen, skriver kommunaldirektør Lars Svenningsen i en orientering til byrådet, oplyser TV2 Fyn.

For lang svartid
Nyborg Kommune bad tilbage i december ministeriet om et klart svar på, om den kunne fratage børnene retten til at gå i skole, da opholdstilladelsen ikke blev forlænget, mens familiens sag blev behandlet. Borgmester Kenneth Muhs (V) kritiserer over for DR ministeriet for at være så lang tid om at svare endeligt.

- Vi har ventet siden december, og det kan familien ikke være tjent med. Vi har rykket for svar, men det har åbenbart være meget komplekst, siger Kenneth Muhs til DR og understreger også, at kommunen har fulgt ministeriets henvisning i hele forløbet.

Den 23. januar fik kommunen et brev om, at ministeriet behandlede henvendelsen, og at den gav 'anledning til en række juridiske overvejelser, herunder med inddragelse af Undervisningsministeriet, hvorfor det endnu ikke har været muligt at besvare henvendelsen'. 

Møde med somalisk præsident
Det er ændrede regler for somaliske flygtninge i Danmark, som har øget antallet, der mister opholdstilladelsen. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i dag, mandag, mødtes med Somalias præsident under et topmøde i Egypten med henblik på en hjemsendelsesaftale, som kan sætte skub i de frivillige hjemrejser. 

- Helt overordnet tror jeg faktisk, at præsidenten og jeg ser ret ens på det. Det er en rigtig god idé, at somaliere - også i Danmark - kommer tilbage til Somalia og hjælper til med at bygge deres land op, siger Løkke til Ritzau. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt