Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vil lovliggøre ulovlig Bilka i Fields

Natur- og Miljøklagenævnet dropper at anke sagen om Bilka-butikken, der er af landsretten er blevet erklæret ulovlig
18. MAR 2011 7.05

KØBENHAVN: Det retslige efterspil om Bilka i Fields på Amager har fået et punktum. Natur- og Miljøklagenævnet dropper at anke sagen om Bilka-butikken, som blev erklæret ulovlig af Østre Landsret den 17. februar.

- Natur- og Miljøklagenævnet har i samråd med Kammeradvokaten besluttet ikke at anke dommen til Højesteret. Det er herefter op til Københavns Kommune som tilsynsmyndighed at beslutte, hvilke konsekvenser dommen skal have for Fields, skriver nævnet på sin hjemmeside.

I en opsigtvækkende dom fastslog Østre Landsret, at Naturklagenævnets godkendelse af Københavns Kommunes lokalplan er ugyldig.

Københavns Kommune regner med at have færdigbehandlet en byggeansøgning fra Fields inden for et par måneder, så det står klart, hvordan Dansk Supermarkeds Bilka-afdeling for dagligvarer begrænses til den lovlige størrelse.

Det oplyser administrerende direktør i kommunens teknik- og miljøforvaltning Hjalte Aaberg til ritzau.

- Vi vil hurtigt tage kontakt til Fields og bede dem om en byggeansøgning med forslag til, hvordan de vil lovliggøre det, siger Hjalte Aaberg.

Kommunen har ikke på forhånd lagt sig fast på konkrete krav til, hvordan den 13.000 kvadratmeter store Bilkabutik skal omdannes.

 Må lovliggøres
- Efter at Natur- og Miljøklagenævnet har opgivet at anke dommen om, at butikkerne i Fields er ulovlige i deres nuværende udformning, må Københavns Kommune hurtigt tage affære og sikre, at lovgivningen overholdes, siger Per Clausen, miljøordfører for Enhedslisten i en pressemeddelelse.

- Det vil være helt utroværdigt over for de forretninger i København, som overholder lovgivningen, hvis Fields fortsat kan slippe godt fra at bryde loven. Det slemt nok, at myndighederne helt klart har givet Bilka og Fields særbehandling i denne sag, hvis man ikke griber ind nu, udvikler sagen sig til at vær en rendyrket skandale, slutter Per Clausen.