Venstre kalder igen Wermelin i samråd om PFOS

SLAGELSE: Fundet af betydelige mængder af det giftige fluorstof PFOS i kroppen hos størstedelen af de 187 borgere fra Korsør, der har spist forgiftet kalvekød, får nu miljøordfører Jacob Jensen (S) til igen at indkalde miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om sagen sammen med partifællen Stén Knuth, oplyser Sjællandske.

Han håber især, at et samråd kan gøre det mere klart, hvem der har ansvaret for skandalen, så borgerne eventuelt har et sted at gå hen med krav om erstatning. På et tidligere samråd i juni gentog ministeren flere gange, at både kommuner og regioner tilbage i 2014 og 2015 har - med tryk på har - fået de relevante data fra Miljøstyrelsen om de risici ved PFOS fra brandskum. Og dertil opfordringer til at gøre noget ved sagen.

SF's klima- og jordforurenings-ordfører Signe Munk ser også gerne, Lea Wermelin kommer mere på banen i sagen for at få forhindret nye PFOS-forureninger i både drikkevand og spildevand. Der skal renses for PFOS mange flere steder, siger Signe Munk, der også vil tage sagen op med sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

ka