Venstre i Gribskov opstiller rutineret politiker fra København
11 år sad Flemming Steen Munch i Borgerrepræsentationen og stiller nu op i Gribskov.
Foto: Kristian Linnemann, Ritzau Scanpix

Venstre i Gribskov opstiller rutineret politiker fra København

Følg de seneste KV21-nyheder fra Venstre i Gribskov, Struer, Brøndby, Slagelse og Hillerød, hvor en eks-borgmester er klar til politisk comeback.
8. SEP 2021 10.25

TEMA: KV21

Efter mere end 11 år i Københavns Borgerrepræsentation er Venstre-politikeren Flemming Steen Munch flyttet permanent til sit sommerhus i Gribskov Kommune og er nu også kommet på Venstres kandidatliste her, skriver sn.dk.

Gribskov har siden sammenlægningen både haft V- og K-borgmester, og i denne periode er det Anders Gerner Frost fra lokallisten nytgribskov. Venstre har her syv ud af 23 pladser.

V er her i valgforbund med både K, DF og NB, og ifølge sn.dk er der i den alliance to spidser, der er deres partis borgmesterkandidat. Udover Bent Hansen (V) også Trine Egetved (K). Ved KV17 var de fire også sammen og fik henholdsvis syv, to, to og nul pladser ud af det. LA var også med og kom heller ikke ind.

I nabokommunen Hillerød har Venstre nu 21 kandidater på listen, som blandt andet tæller et muligt comeback i politik for Ole Roed Jakobsen, skriver sn.dk. Han var borgmester i daværende Skævinge Kommune i 2004-2006 og har både været viceborgmester og udvalgsformand for erhvervsudvalget i Hillerød.

Klaus Markussen er spids for partiet, der i Hillerød ikke har haft borgmesterposten efter sammenlægningen og nu har ti ud af 27 pladser. Ved KV17 havde partiet 27 kandidater.

Nogle glæder sig over rutinerede kandidater, andre over helt nye - det gælder blandt andet i Struer, hvor Venstre nu ifølge Dagbladet kan præsentere en 17-årig, der lige når at blive 18 år før valget. Det er gymnasieeleven Anisiya Flarup.

I Brøndby er der denne gang valgforbund mellem V, K, DK, LA og NB, oplyser Folkebladet. Ved KV17 stod V udenfor valgforbund og fik to valgt ind blandt de 19 i byrådet. K og LA var i valgforbund sammen med lokallisten Lavere skatter og afgifter, hvilket ingen fik mandater ud af. DF stod alene og fik tre pladser.

I Slagelse er der valgforbund mellem V-K-LA-NB, oplyser sn.dk. Også her er der to borgmesterkandidater i den blå alliance - både byrådsmedlem Knud Vincents (V) og Jane Dahl (K), der ikke er i byrådet i dag.