Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for 20.000 små og mellemstore virksomheder, er glad for den nye vejledning, og mener den vil mindske antallet af fejl i udbudsrunder.
- Vi har store forventninger til den nye vejledning, som er blevet til i regi af Udbudsrådet. Udbudsreglerne er uhyre komplicerede, og derfor har Håndværksrådet peget på nødvendigheden af en konkret vejledning, der henvender sig både til virksomheder som gerne vil byde på en opgave og til de kommuner, som udbyder opgaverne, siger chefanalytiker i Håndværksrådet, Mads Engberg.
Klarere grænser
Målet med vejledningen er at styrke videnniveauet og udstikke grænserne for, hvad kommunen og de private leverandører må snakke med hinanden om indenfor udbudsdirektivet. Den kan bruges både af offentlige indkøbere, som gerne vil sikre, at de er på den rigtige side af loven, og ikke mindst af virksomheder som gerne vil vide, hvad de kan forvente at få svar på, hvis de ringer til kommunen i en udbudsproces. Dermed kan begge parter få glæde af den nye vejledning.
- Vejledningen er meget konkret med eksempler fra den virkelige verden, som gennemgår, hvorvidt dialogen mellem kommunen og en privat virksomhed er gået for langt eller holder sig inden for rammerne. Det er lige præcis den form for operationel viden, der er behov for, så vejledningen ikke bare bliver endnu en tung juridisk vejledning, men et praktisk opslagsværk, som landets indkøbere kan bruge i deres dagligdag. Det er ikke for meget at sige, at vejledningen bør være pligtlæsning for alle offentlige indkøbere i hele landet, siger Mads Engberg.
Behov for vejledning
- Det er vores håb, at vejledningen bliver flittigt brugt af både kommuner og virksomheder. På den måde kan vi få barberet nogle af de knaster væk, som opstår i en udbudsproces. Det vil klart være til glæde for de små og mellemstore virksomheder, for problemet er i dag, at det er meget administrativt tungt at byde på en offentlig opgave.
Hent vejledningen på Udbudsrådets hjemmeside
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.