Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

- Vejle har intet efterslæb på uddannelsen af plejefamilier

Ovenpå DR Nyhedernes belysning af en konkret sag fra Vejle reagerer kommunens formand for børne- og familieudvalget
22. NOV 2011 6.41

VEJLE: - Vi har intet efterslæb på uddannelsen af plejefamilier i Vejle.

Sådan siger udvalgsformand Dan Skjerning (S) efter de seneste dages debat om plejefamilier. Han mener, at DR Nyhedernes håndtering af en konkret sag fra Vejle kan efterlade det indtryk, at det halter specielt meget i Vejle med den generelle uddannelse af plejefamilier.

- Grundkurserne startede i Danmark i 2006, og siden er alle nye plejefamilier i Vejle Kommune blevet tilbudt kurset, og der er fulgt op på, at de er gennemført. De plejefamilier, der har været ansat fra før 2006, skal ikke have grundkurset. Der tilbyder Vejle Kommune i stedet individuelle kurser tilpasset den enkelte families behov, hvilket mange plejefamilier har haft glæde af, fortæller Dan Skjerning.

Høj standard i flere år
Med Barnets Reform fra den 1. januar 2011 skal plejefamilier tilbydes mindst to kursusdage om året som efteruddannelse. Og den standard har Vejle Kommune allerede praktiseret i flere år før Barnets Reform trådte i kraft.

- Vi har hvert år gennemført to kurser for plejefamilierne, og hvor loven egentlig kun kræver uddannelse af fuldtidsplejefamilierne, så har vi altid givet det samme tilbud til aflastningsfamilierne, siger Dan Skjerning.

Foto: http://www.flickr.com/photos/savannasmiles/3590722970/

lcl