Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Vaske- og toiletteknologi kan frigøre 859 fuldtidsstillinger

Der findes knap 20.000 ældre borgere, som dagligt har behov for at blive forflyttet flere gange i løbet af en dag. Teknologien gør, at én medarbejder alene kan forflytte den ældre - hvor det ellers er nødvendigt at være to om det
30. MAR 2011 9.08

Nye tal fra projekt i Servicestyrelsen viser, at personløftere og bade-/toiletstole i ældreplejen kan frigøre ressourcer, hvad der svarer til i alt 859 fuldtidsstillinger årligt på landsplan - ressourcer, som er med til at sikre, at der er hænder nok i fremtidens ældrepleje, oplyser Servicestyrelsen.

Når ældre ikke selv magter at bevæge sig, gå i bad eller på toilet, kan brug af teknologi til de opgaver spare betydelig ressourcer inden for ældreplejen. På landsplan kan brugen af personløftere og bade/toiletstole frigøre ressourcer, som svarer til 859 fuldtidsstillinger, viser nye tal fra Servicestyrelsen under Socialministeriet. Omsat i penge er det 357 millioner kroner.

Der findes knap 20.000 ældre borgere herhjemme, som dagligt har behov for at blive forflyttet flere gange i løbet af en dag. Teknologien gør, at én medarbejder kan forflytte den ældre i stedet for to.

Beregningerne er lavet ud fra målinger, der er gennemført i forbindelse med et projekt, hvor Servicestyrelsen i samarbejde med tre kommuner har afprøvet en personløfter og en bade-/toiletstol til at flytte ældre.

Projektet har desuden vist, at de berørte medarbejdere oplever, at teknologien har forbedret deres arbejdsmiljø, bl.a. fordi de belastes mindre fysisk i deres arbejde. De ældre, der forflyttes, er også tilfredse og trygge med den afprøvede teknologi.

Projektet er gennemført i samarbejde med Odense, Aarhus og Slagelse Kommuner med støtte fra ABT-fonden.

ka