Selvom sundhedsvæsnet hvert år får flere tusind klager, så bliver de ikke vurderet systematisk, men i stedet kun som enkeltsager. Men det kan der være læring i at gøre. Derfor har to forskere fra Syddansk Universitet testet et nyt værktøj til klagesager, der skal komme patienterne til gode. Det skriver Fyens Stiftstidende.
Værktøjet er et afkrydsningsskema, hvor sundhedspersonalet kan vurdere den enkelte klagesag. Samtidig giver svarene i skemaet mulighed for, at man senere kan sammenligne med andre sager og se, om der tendenser i klagerne. Det kan være til gavn for patienterne, mener Søren Fryd Birkeland, der er en af de to forskere i projektet.
- Efter bare et år kan man forholdsvis enkelt lave en statistisk bearbejdning af det materiale, man får ud af scoringsværktøjet. Man vil kunne se nogle bestemte områder, hvor det ofte går galt. Handler det for eksempel om forsinkede diagnoser, om kommunikationen eller om overlæger, der taler nedladende. Når man så ved det, kan man jo lære af det, siger han.
jeg
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.