Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

V og K med på rød bloks mellemlanding med advokattjek af Støjberg-sag

Stort og bredt flertal for uvildig vurdering før afgørelse om rigsretssag eller ej.

Et både stort og bredt flertal støtter nu en uvildig advokatvurdering af den delberetning, som Instrukskommissionen mandag fremlagde med sine konklusioner i sagen om daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) ulovlige instruks om adskillelse af asylpar.

Både Inger Støjbergs eget parti Venstre og De Konservative har tirsdag tilsluttet sig regeringens og dens støttepartiers ønske om at lade uvildige advokater gennemgå delberetningen. Først med opbakning var De Konservative, og kort efter meddelte V-formand Jakob Ellemann-Jensen, at han fandt det "fornuftigt".

Dermed er der komfortabelt flertal for denne mellemlanding i den videre håndtering af sagen. Kun Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har talt for en rigsretssag, og kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har talt direkte imod.

Sagen omhandler ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene part var mindreårig, i Støjbergs tid som udlændinge- og integrationsminister. En instruksen fra dengang var ulovlig, konkluderede Instrukskommissionen i en delberetning mandag. Kommissionen konkluderede også, at Støjberg var behørigt advaret om ulovligheden, og at Folketinget efterfølgende blev vildledt om forløbet.