DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Usikkerhed om skoleåbning med test

Mandag kan flere danske elever vende tilbage i skole. Alle steder skal der testes - nogle steder en opfordring, andre steder et påbud.
26. FEB 2021 15.30
TEMA: Corona

På mandag skal skoler og ungdomsuddannelser stå klar med test, for at de kan åbne for eleverne igen. Tidligere forlydender har været en forventning om, at ikke alle skoler vil være klar til at tage imod eleverne på Bornholm og afgangseleverne i Nord- og Vestjylland.

I Frederikshavn Kommune regner man ikke med at være klar til at åbne for alle elever allerede på mandag. Borgmester Birgit S. Hansen (S) sagde i går, torsdag, til Kanal Frederikshavn, at de arbejder på flere planer for at blive klar så hurtigt som muligt.

- Vi er lige nu i gang med at uddanne 20 podere, og derudover er der en lang række praktiske spørgsmål, som vi skal have afklaret, oplyser Birgit S. Hansen.

På Bornholm lød det også tidligere, at man ikke kunne nå at blive klar pga. mangel på podere. Men nu er meldingen fra kommunens borgmester, Thomas Thors (S), at det hele er faldet på plads, og at de er klar til at åbne for alle, oplyser kommunen.

- Tidligere på dagen var min vurdering, at vi måske var nødt til at starte gradvist op, da det utvivlsomt var en meget voldsom opgave, der lå foran os med at få opbygget en så stor testkapacitet på så kort tid. Men jeg ved jo også godt, at vi på Bornholm er i stand til at løfte, når det gælder, siger Thomas Thors.

Test eller fravær på ungdomsuddannelser

Mens en coronatest kun er en stærk opfordring i grundskolen, er det blevet et krav på ungdomsuddannelserne. Fra næste uge bliver en negativ test adgangsbilletten for blandt andre elever i 3.g og 2.hf i Nordjylland og Vestjylland. Planen er, at eleverne to gange om ugen skal møde op med en negativ coronatest, som de har fået taget på et testcenter, skriver Ritzau.

Hvis eleverne ikke kan fremvise en negativ test, får de ikke adgang til skolen og bliver noteret som fraværende. Langt de fleste gymnasieelever vil bakke op om kravet, forventer Ingrid Kjærgaard, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Det er en pris, som langt størstedelen af eleverne vil være klar til at betale. Det er altafgørende at komme væk fra den virtuelle undervisning og tilbage til den fysiske skole, siger hun til Ritzau.

Kravene her er faste. To ugentlige test skal kunne fremvises på uddannelsen. Hvis man ikke møder op, fordi man ikke er blevet testet, bliver det registreret som fravær, skriver Ritzau.