Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
Tvivl om fogedforbud, gamle svigermor-sager og samarbejdsproblemer

Et par af ugens vigtigste historier står i juraens tegn, mens Ulrich Fredbergs afløser blev konstitueret.
16. MAJ 2020 9.40

Fogedforbuddet af dokumentaren om Kongsgården i Aarhus fyldte endnu engang dagsordenen i byrådet og i pressen. Først vurderede uvildige eksperter, at kommunen sagtens kunne løfte forbuddet, hvis de ønskede. Kommunens advokat fastholdte dog, at det ikke var muligt. Men nu skal juraen endnu engang endevendes.

Og som det nogle gange sker, får en dom i Højesteret med kommunalt udgangspunkt konsekvenser for andre. I hvert fald har Ombudsmanden i ugens løb bedt København og Ankestyrelsen lede efter tilsvarende sager: Gamle sager skal nu tjekkes efter svigermor-sag.

En af de overlæger, som deltog i protester mod fyringen af ledende overlæge Ulrich Fredberg i Silkeborg, blev selv konstitueret som hans afløser. 'Det er i alles interesse at enes,' forklarede han. Samtidig opdagede Region Hovedstaden, at man her har fulgt samme praksis som i Silkeborg og nu skal have 300-350 patienter undersøgt igen.

Nye toner lyder der nu fra klimaministeren om energiaftalen fra 2018, der ellers skulle reducere antallet af vindmøller på land fra cirka 4.300 vindmøller til maksimalt 1.850 i 2030: Klimaminister vil fjerne loft over antallet af vindmøller på land

En længe ventet sundhedsundersøgelse om eventuel flere syge på grund af mange års forurening i Grindsted blev offentliggjort i den forløbne uge: Rapport afmonterer frygt for flere syge i Grindsted

ka / eo