Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tillidsfolk mangler uddannelse

61 pct. af tillidsfolkene hos hovedorganisationen FTF mangler kompetencer og tid
KORT NYT22. JAN 2012 19.08

61 pct. af tillidsfolkene på FTF-området føler sig i mindre/ringe grad uddannet i forhold til budgetter og regnskaber. 56 pct. føler sig føler sig ikke godt nok klædt på i forhold til ledelses- og styreformer. Det viser en ny, stor undersøgelse blandt tillidsfolk fra FTF, foretaget af CARMA, Center for Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet blandt ca. 8.500 tillidsfolk.

Behovet for kvalifikationer er vokset blandt tillidsfolkene i de seneste år. 74 pct. af dem oplever, at det kræver flere kvalifikationer at være repræsentant end for få år siden. Det kræver også mere at kunne påvirke ledelsens dagsordener - det erfarer 47 pct.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, peger på, at den uddannelse i samarbejdssystemet, de kommunale og regionale arbejdspladser i dag har pligt til at tilbyde både medarbejdere og ledere (PUF, Parternes Uddannelsesfælleskab) langtfra bliver brugt godt nok.

- Vi ved, at alt for mange slet ikke tager den uddannelse - det gælder især lederne. Vi mener, at alle repræsentanter bør have pligt til at tage uddannelsen. Det bør være en nødvendig adgangsbillet til at sidde i et samarbejdsudvalg på samme måde, som der findes en lovpligtig uddannelse i arbejdsmiljø for arbejdsmiljørepræsentanter.

lcl