dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Sygeplejersker optrapper strejke for anden uge i træk
Sygeplejerske-demo i København i weekenden. I dag har Dansk Sygeplejeråd for anden gang varslet en udvidelse af strejken.
Foto: Thomas Rousing, Ritzau Scanpix

Sygeplejersker optrapper strejke for anden uge i træk

Målrettet udvidelse af strejken skal øge presset.

Sygeplejerskernes fagforening Dansk Sygeplejeråd varsler endnu en udvidelse af den igangværende strejke. I sidste uge blev 702 sygeplejersker føjet til strejken, i dag kommer yderligere 225 til.

Små 5.000 sygeplejersker har strejket siden 19. juni, og det antal vil dermed vokse med omkring 1.000 over den kommende tid. Udvidelserne af strejken skal varsles med fire ugers frist, hvorfor den seneste udvidelse vil træde i kraft 17. august.

Trods det mindre antal "vil det gøre ondt", siger sygeplejerskernes formand Grete Christensen.

- Arbejdsgiverne og politikerne har siddet på hænderne indtil nu, og derfor må vi øge presset. Det er jo vores mål at motivere arbejdsgiverne til at komme til forhandlingsbordet med flere penge til sygeplejerskerne og at få politikerne på Christiansborg til at levere de nødvendige rammer, siger hun.

Målrettet udvalgt

De ekstra strejkende er udvalgt målrettet for at lægge maksimalt pres på. Eksempelvis udvides strejken i Region Nordjylland, så den rammer stort set al planlagt kirurgi, idet Aalborg Universitetshospital stort set kun har kapacitet til at varetage akutte opgaver. I Region Midtjylland vil det nye strejkeudtag for eksempel få konsekvenser for det frie sygehusvalg, Novo Nordisk-projekter og overgangen til kommunen.

- Selvom vi udtager et mindre antal sygeplejersker denne gang, så vil det gøre ondt. Det træder i kraft når afdelingerne er i gang igen efter sommerferien og normalt øger antallet af aktiviteter, siger Grete Christensen.

Det er især operations- og anæstesisygeplejersker, som er blandt de nye strejkende, og derfor forventes konflikten at give endnu flere udskudte operationer og behandlinger, udover de over 36.500 aktiviteter, som allerede er udskudt.  

 

Se oversigt over arbejdspladser udtaget til udvidelse af strejken.