
Et møde mellem Dansk Sygeplejeråd (DSR) og Danske Regioner onsdag morgen har ikke givet en løsning på konflikten.
- Det var tydeligt på mødet, at begge parter har rigtig svært ved at se en forhandlet løsning, siger Grete Christensen, formand for DSR, i en skriftlig kommentar.
- Vi skal jo have fundet en løsning, for sundhedsvæsenet kalder på det, fordi konflikten har store konsekvenser for patienter og borgere. Derfor må der findes en løsning andre steder, siger hun.
Hos regionerne ser man heller ikke en løsning ved forhandlingsbordet for sig. Chefforhandler Anders Kühnau (S) siger til TV2, at det er svært at se en løsning på konflikten, men han vil ikke udelukke noget.
Sygeplejerskerne har strejket de seneste otte uger, fordi de er utilfredse med deres løn.
K-opfordring til regeringen
I første omgang var det 5.000 sygeplejersker - svarende til cirka hver tiende sygeplejerske - der gik i strejke. Siden er der varslet en række udvidelser, og hvis strejken stadig er i gang 7. september, vil omkring 6.500 strejke.
I Region Sjælland har strejken foreløbig betydet 2.800 aflyste aftaler og operationer, hvilket nu ifølge TV2 Øst får medlemmerne af De Konservative i regionsrådet til at opfordre regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til at samle regionsrådet og sende et brev til regeringen om at bringe konflikten til ophør.
- Vi er bekymrede for patienterne, og vi synes, patienterne har oplevet usikkerhed gennem meget lang tid. Først havde vi covid-krisen, og nu har vi sygeplejerskestrejken – og alting betyder, der bliver meget lange ventetider, siger regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard (K).
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.