Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Svendborg vil ikke erkende fejl

En journalistisk stramning fra Svendborg Kommunes side havnede i næsten alle landets medier. Men der er endnu ikke bragt en rettelse
KORT NYT25. NOV 2011 14.25

SVENDBORG: '149 ulovligheder afsløret på Egeskov Marked,' skrev Svendborg Kommunes kommunikationschef i en pressemeddelelse i september. Nyborg, Svendborg og Faaborg kommuner havde sammen med bl.a. politiet og Skat snuppet 149 forbrydere på fersk gerning. De skyldige, der var modtagere af en bred vifte af sociale ydelser, blev alle antruffet arbejdende i forskellige stande og boder på Egeskov Marked. Det skriver fagbladet Journalisten.

Men problemet var blot, at kommunikationsmanden havde foretaget en let journalistisk stramning. For de udpegede 'sociale bedragere', førtidspensionisterne, må rent faktisk tjene 67.800 kr. om året, uden at det har nogen indflydelse på deres pension.

Både afdelingschef i Svendborgs borgerservice, Bjørn Pedersen, og kommunikationschef Kim Barren har erkendt, at det var en stramning at hænge de 149 personer ud som kriminelle. Men ifølge fagbladet Journalisten, så er der ikke skrevet nogen berigtigelse.

lcl