Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kræmmere på sociale ydelser afsløret

Svendborg fandt i alt 149 ulovligheder på Egeskov Marked - kræmmere på førtidspension, dagpenge eller kontanthjælp

SVENDBORG: En lille måneds tid efter at de sidste kræmmere forlod Egeskov Marked har Svendborg Kommune nu et overblik over den aktion, som kommunen foretog sammen med andre myndigheder.

149 sager er det foreløbige resultat. Det er sager, der dækker over et bredt spekter af forskellige overtrædelser af lovgivningen, hvor udstillere og deres medarbejdere kan have udestående med myndighederne.

De mange sager dækker over flere områder. Topscoreren blandt lovovertrædelserne er folk der er på førtidspension, men som alligevel arbejdede på Egeskov Marked for udstillerne eller selv havde en stand. Her blev 33 sager afsløret, som nu undersøges nærmere af myndighederne. Mens 16 personer på kontanthjælp og 16 andre personer på dagpenge ligeledes arbejdede på markedet, selv om de reelt ikke må arbejde, når de modtager dagpenge eller kontanthjælp.

Herudover fik myndighederne også kontakt med en række andre folk, der f.eks. var på efterløn, barselsdagpenge, sygedagpenge eller revalidering, men som alligevel hjalp til på nogle af de mange stande på Egeskov Marked.

Det økonomiske udbytte af aktionen er endnu ikke gjort op. Resultatet afhænger af de nærmere undersøgelser af sagerne, som de enkelte kommuner, hvor borgerne hører til, nu skal i gang med at undersøge. De 149 sager fordeler sig på 41 kommuner samt Skat og Pensionsstyrelsen.

På tværs af kommunegrænser
Afdelingsleder Bjørn Pedersen, Borgerservice, er tilfreds med resultatet af indsatsen:

- Det er første gang, at vi har foretaget en så stor og fælles koordineret aktion sammen. Som udgangspunkt er en ulovlighed en for mange. Nu har vi afsløret 149 små og store. Men det er 149 for mange. Derfor tror jeg heller ikke, at det er sidste gang, at vi foretager en sådan aktion, siger han.

Efter hans opfattelse er fordelen ved at flere forskellige myndigheder samarbejder, at der er langt større muligheder for at koordinere indsatsen og på den måde få gavn af det samarbejde, som loven nu giver mulighed for, herunder at kontrollerne kan laves på tværs af kommunegrænserne.

Udover Svendborg Kommune deltog repræsentanter for Faaborg-Midtfyn og Nyborg Kommune sammen med medarbejdere fra Skat, Fødevaredirektoratet, Pensionstyrelsen og politiet.

Foto: http://www.flickr.com/photos/hdport/with/4997687565/