DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Struer tøvede med kontrol af bedragerisigtet direktør

STRUER: Politiet sigter tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark for mandatsvig og mener, han kan dømmes for 174 tilfælde af misbrug for i alt 123.000 kr. Anklageren forventer, at Mads Gammelmark vil tilstå. Spørgsmålet er, om Struer Kommune kunne have opdaget uregelmæssighederne tidligere, hvis kommunen havde overholdt sine egne retningslinjer, skriver TV2 Midtvest, som har fået aktindsigt i bilagssagen.

Mads Gammelmark blev afsløret ved en stikprøvekontrol, som Struer Kommune selv udførte – formentlig på et tidspunkt mellem købet af 18 flasker spumante på Mads Gammelmarks MasterCard den 18. juni og hans opsigelse den 9. august. Stikprøven var den første af sin slags i forhold til Mads Gammelmark, som TV Midtvest har kendskab til, siden han blev ansat 1. januar 2017. Og sikkert er det, at Struer Kommune i hvert fald ikke tidligere har fulgt op på, at Mads Gammelmark ikke har levet op til kommunens egne regler for at have et tjenestekort. Det medgiver også Struers borgmester Niels Viggo Lynghøj (S):

- De nedskrevne forretningsgange er ok. Hvis de var blevet efterlevet, havde alt været i den skønneste orden. Men vi kan bare konkludere, at det er de ikke blevet fuldt ud, siger han og tilføjer, at det fremadrettet er indskærpet over for økonomiafdelingen, at det kontrolsystem, som er nedskrevet, det skal følges.

MG