Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Store forskelle i handicaptillæg

Tilskuddet til den såkaldte BPA-ordning varierer kraftigt fra kommune til kommune
KORT NYT21. NOV 2011 7.22

HOVEDSTADEN: Hvis du bor i København eller Frederikssund, får du 17 kr. i tilskud. Hvis du bor i Greve eller Gentofte må du nøjes med to kr. Det viser en rundringning, DR København har foretaget.

BPA står for Brugerstyret Personlig Assistance, og ordningen indebærer, at den handicappede selv har arbejdsgiveransvaret for sine handicaphjælpere og har frit valg til at hyre et privat servicefirma til at stå for alt det administrative omkring ansættelsen.

Men en række handicaporganisationer kritiserer ordningen for at være alt for løst forvaltet fra kommunernes side. Når der udmåles så forskellige administrationstilskud, betyder det reelt, at handicappede på de lave takster ikke kan vælge servicefirmaer, hvor der er styr på tingene.

- Når kommuner kan komme frem til så forskellig pris på det samme produkt, så må løsningen være, at der ovenfra kommer nogle klare direktiver på, hvordan taksten skal se ud, siger formand Janne Sander fra handicapservicefirmaet LOBPA, der er en nonprofit-organisation, som er specialiseret i BPA-ordningen.

lcl