Det mener arbejdsgiverorganisationen HTS, der har foretaget en analyse af, hvordan hver enkelt kommune fordeler kontanthjælpsmodtagerne i de såkaldte matchgrupper. For eksempel er det i Randers, Herning og Esbjerg kun 13 procent af kontanthjælpsmodtagerne, der er placeret i matchgruppe 1-3, hvorfra de kan gå direkte ud i et arbejde.
I Lemvig, Ærø, Gentofte og Næstved er den tilsvarende andel over 50 procent. Den store forskel kan afspejle, at der er forskel på befolkningssammensætningen fra kommune til kommune. Men analysen bringer alligevel HTS på barrikaderne.
- De regionale forskelle er forbløffende store. Vi mener ikke, at de alene kan forklares objektivt. Men det skyldes, at jobcentrene i nogle kommuner har tilbøjelighed til i højere grad at placere kontanthjælpsmodtagerne i matchgruppe 4 eller 5, siger afdelingschef i HTS Henrik Friis til Morgenavisen Jyllands-Posten.
Han påpeger, at virksomhederne netop nu er så sultne efter arbejdskraft, at de er villige til at give køb på kravene til kvalifikationerne hos de ansatte.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.