Støjbergs afdelingschef har sagt op og slipper for mulig disciplinærsag
Line Skytte Mørk Hansen risikerer efter jobskifte ikke længere en disciplinærsag.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Støjbergs afdelingschef har sagt op og slipper for mulig disciplinærsag

Flere embedsmænd risikerer disciplinærsager på grund af Støjberg-sagen. Men kun hvis de stadig er i staten.

Afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen, der risikerede en disciplinærsag på grund af instrukssagen, har sagt sit job op og har nyt arbejde uden for staten. Dermed risikerer hun ikke længere en disciplinærsag.

Hun var en af de embedsmænd, hvor Instrukskommissionen tidligere på året vurderede, at der er "grundlag for, at det offentlige søger at gøre et disciplinært ansvar gældende".

Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyser, at en afdelingschef, som risikerede en disciplinærsag, har fået nyt arbejde.

"Det bemærkes, at en afdelingschef i ministeriet har fået nyt arbejde uden for det statslige område, og at vedkommende derfor har opsagt sin stilling i ministeriet og fratræder med udgangen af måneden. Der vil på den baggrund ikke blive taget stilling til et eventuelt videre disciplinært forløb for den pågældende," skriver ministeriet i en mail til Ritzau.

Flere på tale

Efter Rigsrettens dom, hvor Støjberg mandag blev idømt 60 dages fængsel, skal det nu vurderes, om sagen skal føre til, at der indledes disciplinære forløb over for embedsmænd.

Foruden Line Skytte Mørk Hansen pegede Instrukskommissionen på to andre embedsmænd i ministeriet. Det drejer sig om Lykke Sørensen, der var afdelingschef indtil 2017 og i dag er politidirektør i Rigspolitiet, og Jesper Gori, der var kontorchef i ministeriet og i dag er juridisk rådgiver i ministeriet.

Desuden risikerer to embedsmænd i Udlændingeministeriet disciplinærsager. Lene Vejrum, der var vicedirektør og i dag er HR-direktør i Rigspolitiet, samt Ditte Kruse Dankert, der fortsat er kontorchef i styrelsen.

Ritzau