Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Støjberg: - Plejefamiliers arbejdsforhold ikke mit bord

Plejefamiliernes Landsforening har efterlyst beskæftigelsesministerens hjælp for at få bedre beskyttelse af plejefamilierne. Men Inger Støjberg (V) peger på, at det udelukkende er socialministerens anliggende

Af Knud Abildtrup

At plejefamilier i disse år bliver udsat for ensidige kontraktændringer, hvor kommunale arbejdsgivere blandt andet nedsætter plejefamiliens løn, fjerner tilskud til børneaktiviteter, fjerner aflastning, fjerner tilskud til børns ferie, inddrager plejefamiliernes ferie og optjente feriepenge  - er altsammen forhold, Plejefamiliernes landsforening har forsøgt at få beskæftigelsesministeren i tale om.

Men Inger Støjberg har ikke ønsket et møde om den sag, oplyser landsformand Jens Vegge Bjørck til dknyt:

- Vi har fået det svar fra beskæftigelsesministeren, at hun ikke finder grundlag for at mødes med os, da hele spørgsmålet om plejefamiliers vilkår efter hendes opfattelse ligger hos socialministeren.

- Vi er imidlertid af den opfattelse, at plejefamiileområdet er et så specielt arbejdsområde, at der netop er behov for, at området bliver reguleret i form af arbejdsmarkedslovgivning, hvor der er indbygget beskyttelse af arbejdstager og rettigheder for arbejdstager som f.eks. i funktionærloven og i ferieloven.
Og her peger pilen jo så på Inger Støjbergs resortområde.

- Som plejefamilier hverken kan eller vil vi sættes i en situation, hvor de udsatte børn kan blive kanonføde i en kamp om blot nogenlunde rimelige vilkår for plejefamiilers arbejde. Derfor er der i stedet behov for politisk mandsmod til at træde i karakter og sikre, at plejefamilier ikke behandles som tyende blev i gamle dage, og hvor de anbragte børns retssikkerhed og krav om trygge opvækstvilkår bringes i fare.