
Flere danske mødre har været villige til at gå i fængsel frem for at skulle aflevere børn til samvær med forældre, børnene er direkte bange for. Nu går også plejefamilier til angreb på forældreansvarsloven og kommunernes måde at håndhæve loven på. Det fortæller DR Nyheder.
- Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at anbragte børn mod deres vilje skal være sammen med forældrene. Vi oplever, at kommunerne gennemtvinger et større samvær for at opfylde lovens bogstav, men de bør tage mere hensyn til børnenes tarv, siger formanden for plejefamiliernes landsforening, Jens Vegge Bjørck til DR.
Foreningen anfører et eksempel med en seksårig dreng, der var fjernet fra sin far og stedmoder efter at have været indlagt med mere end 40 forskellige fysiske skader. Drengens plejeforældre oplevede, hvor bange drengen var, når han skulle være sammen med sin far. Han blev urolig, bange, fik kvalme og kastede op, men plejefamilien måtte aflevere drengen til samværet med faderen.
Kritikken får SF på Christiansborg til at reagere, og SF's retsordfører Karina Lorentzen til at kræve, at justitsministeren griber ind.
- Jeg er virkelig chokeret over, at børn som er bange for deres forældre, tvinges til samvær. Det er stik imod forældreansvarslovens intentioner, hvor samvær skal være til gavn for barnet," siger hun.
- Jeg vil omgående have kortlagt omfanget af den slags samvær og justitsministeren må gribe ind og fortælle kommunerne, hvad forældreansvarsloven går ud på. Hvis samvær ikke er i barnets interesse, skal det naturligvis ikke finde sted, siger Karina Lorentzen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.