

Ved KV21 gik Socialdemokratiet markant tilbage i de fire røde højborge, København, Aarhus, Odense og Aalborg. En del af forklaringen er, at partiet havde negligeret de unge vælgere og den grønne omstilling, mener flere eksperter. Derfor er det nødvendigt, at partiet skærper sin grønne profil, hvis man vil undgå et nyt valgnederlag, fortæller valgforsker Roger Buch til Kommunen.dk.
Han understreger, at vælgernes straf primært skyldes partiets nølen på landsplan, da Socialdemokratiet i flere kommuner er foran regeringen på klimaspørgsmålet. I sidste måned annoncerede borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S), at kommunen ville introducere en intern CO2-afgift i kommunen.
- Det er det, der sker efter et valg. Man sætter sig ned og evaluerer, hvad der gik godt, og hvad der gik skidt. Aarhus har allerede en grøn profil, men den skærper man endnu mere nu, påpeger Roger Buch.
Meget progressive
En intern CO2-afgift er ligeledes på tegnebrættet i både København og Aalborg. Jacob Bundsgaard afviser overfor Kommunen.dk, at det er på grund af valgnederlaget, at man nu skærper sit klimaaftryk.
Ny klimarådmand i Odense medgiver, at partiet lokalt kan være foran regeringen på nogle punkter. Han peger på, at man skal blive bedre til at komme igennem med de grønne budskaber lokalt:
- Hvis vi i Socialdemokratiet har tabt klimavælgere i de store byer, er det, fordi vi har været for dårlige til at komme ud med vores politiske budskaber på området. Den politik, vi fører, og de tiltag, vi sætter i gang i de store danske byer, er meget progressive, og vi ligger helt fremme i feltet, hvis vi sammenligner os med byer i resten af verden, siger han.
Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.