Siden august sidste år har det været daglig praksis på 10. Klasse-centret i Gladsaxe, at der via en kommunal server sendes to sms’er, hvis en elev ikke møder til undervisningen: én til eleven og én til en af elevens forældre. Så snart læreren konstaterer, at en elev er udeblevet, gives beskeden videre til skolens administrative leder, der via rådhusets it-løsning sender sms-beskederne – oftest en til to timer efter og aldrig senere end samme dag.
- Det er en meget billig løsning, vi kører med på denne måde. Det koster os langt under almindelig sms-takst. Og selv om det kræver lidt mere administrativt arbejde, er det vigtigste jo, at vi formår at få eleverne til at møde op og tage ansvar for deres skolegang. For selv om eleverne synes, det kan være irriterende, kan mange godt se fornuften med det, siger leder af 10. Klasse-centret i Gladsaxe, Carsten Bott.
Færre bliver hjemme under dynen
Sms-ordningen bliver først evalueret ved skoleårets afslutning, men skolens leder og lærere er ikke i tvivl. Ordningen er en klar succes, der har bragt antallet af ulovlige fraværsdage ned på omtrent nul. Og forældrene deler samme begejstring.
- Vi får masser af positiv feedback på ordningen i det daglige. Men vi kan også på vores informationsaftener og ved indskolingsmøder mærke, at ordningen bliver taget vel imod. Vi kommunikerer klart, at vi stiller en række krav til gennemførelsen af det 10. skoleår, og at vi blandt andet ikke accepterer pjæk. Det kan både elever og forældre lide. Vi har i hvert fald et rekordstort antal ansøgere for skoleåret 2009/2010, siger Carsten Bott.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.