GLOSTRUP: Med det smallest mulige flertal, ti mod ni, gennemtrumfer tre fjerdedele af konstitueringsflertallet bag den nye borgmester Kasper Damsgaard (S) en skatteforhøjelse på et helt procentpoint. De tre partier er Socialdemokratiet, De Radikale og SF, og det fjerde, De Konservative er sammen med Bylisten med i budgetaftalen, men udenfor den del med skatteforhøjelsen, uanset at den bidrager til finansieringen af resten.
Den aktuelle aftale rummer "en lang række effektiviseringer og besparelser bredt fordelt på de kommunale områder", hedder det i aftaleteksten, der blandt andet opremser to ugers sommerferielukning i SFO og klub, lukning af sommerskole, lukning af ungdomsklubtilbud i ungdomsskolen og færre penge til indkøb af Chromebooks til skolerne i Glostrup.
I dagtilbud skærer lidt over en time i åbningstiden, og antallet af voksne omkring børnene opretholdes, men fordelingen mellem pædagoger og pædagogmedhjælpere nedjusteres fra 70/30 til 65/35.
Det ekstra procentpoint på kommuneskatten svarer til 46 mio. kr., men først fra 2027 og altså efter overslagsårene. I budgetåret 2023 og overslagsårene er der budgettere med en statslig sanktion for at sætte skatten op uden at have fået lov, i hvert fald ikke endnu. Der budgetteres derfor forsigtigvis med kun 12 mio. kr. i 2023, 23 mio. kr. årligt i 2024 og 2025 og 35 mio. kr. i 2026.
Budgetaftalen er toårig, og bag den står ifølge de partier, der selv regner sig for deltagere, i alt 14 af de 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer, mens Venstres fem står udenfor. En situation partiet også oplevede to gange i den foregående valgperiode, hvor partiet ellers havde borgmesterposten, men måtte se sig sat demonstrativt udenfor af et flertal fremkommet ved både parti- og sideskift.
Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i kommunalbestyrelsesmøde 13. oktober.
Se budgetaftalen og tilhørende talmateriale.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.