Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skype-chat kan erstatte samtaler med ledige

Frikommuneforsøg skal skabe mere meningsfulde kontaktforløb for ledige, så de ikke skal møde frem til møder for mødets skyld

ODENSE: Odense Kommune har som et af sine i alt 15 godkendte frikommuneforsøg fået lov til at droppe de obligatoriske samtaler i lediges kontaktforløb til fordel for et
telefonopkald, Skype eller e-mail. Det handler om mindre bureaukrati og mere
meningsfuldhed i kontakten mellem borgeren og kommunen, oplyser kommunen.

Hvis den ledige er i et godt forløb, ønsker kommunen at erstatte de obligatoriske fremmøder med en telefonsamtale eller mailkontakt.

- Det bliver en stor lettelse i hverdagen for både ledige og medarbejdere. Vi har længe ønsket at komme af med unødvendigt bureaukrati og kontrol i de lediges kontaktforløb med jobcentret. Al kommunikation mellem os og borgerne skal give mening, og det får vi nu lov til at prøve, siger rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Peter Rahbæk Juel (S).

- Nu ser vi frem til næste runde af frikommuneforsøget, hvor vi vil rydde ud i flere af de bureaukratiske tidsler. Hele beskæftigelsessystemet skal systematisk gennemgås, tilføjer rådmanden.

Forvaltningen regner med at gå i gang med de nye kontaktforløb, så snart de formelle bekendtgørelser foreligger i løbet af marts måned.

 

ka