Sket i ugen:
Sket i ugen: En strøm af udspil og farvel til Schlüter

Denne uge har budt på storstilet udspil fra regeringen med flere uddannelser i hele landet og grønnere byer og en afsked med tidligere statsminister Poul Schlüter.
29. MAJ 2021 9.08

Fredag tikkede en af ugens største nyheder ind: Den længstsiddende statsminister i nyere tid, Poul Schlüter (K), er død.

I løbet af ugen har regeringen præsenteret flere udspil under den fælles titel "Tættere på". Onsdag kom et udspil med tiltag til at skabe grønne byer og udvikling i hovedstadsområdet.

Torsdag blev tiltagene efterfulgt af et udspil for udflytning af uddannelser, slut med nye butiksområder uden for bymidter, en evaluering af kommunalreformen og et nyt fokus i tildelingen af mediestøtte.

Ugen bød også på ansættelse af en ny kommunaldirektør i Frederikshavn og nye direktører for Lægemiddelstyrelsen og Lokale og Anlægsfonden.

Når det gælder KV21, hvor vi løbende dækker alle spidskandidater samt valgforbund i temaet, så den socialdemokratisk spids i Viborg Niels Dueholm sig i dobbelt pornobommert, Fra Varde kom den usædvanlige historie, at en Lokalliste ekskluderer sine stiftere, to byrådsmedlemmer. Og det var enda anden gang, de to kom ud for det.

I Dragør skal Helle Barth (V) snart være borgmester perioden ud - og efter en sidste-øjebliks-udfordring er hun også blevet valgt som V-spids igen, mens den vragede V-politiker Poul Erik Høyer i Gribskov nu siger helt farvel.