I løbet af de seneste fem år har 35 kommuner mindst ét år ikke registreret pædagogers brug af magt over for anbragte børn. I flere kommuner står det så grelt til, at de registreringer, som kommunerne er lovmæssigt forpligtet til at føre, fuldstændig mangler i både tre, fire og fem år. Det viser en aktindsigt, som Kristeligt Dagblad har fået hos 79 af landets 98 kommuner.
- Det er virkelig ikke godt, at så mange kommuner ikke indsamler tal for magtanvendelse. Det kan have den konsekvens, at der kommer en 'ude af øje, ude af sind'-tilstand i kommunerne. Der burde være nogle røde lamper, som lyste, for man kan ikke vide, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når der ikke findes dokumentation, siger Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne.
Den magtbrug, som kommunerne ikke har styr på, består i at fastholde et barn, lægge barnet på gulvet eller hindre barnet adgang til et rum.
Hver gang en pædagog benytter magt, skal det rapporteres til kommunen. Men de rapporter har 35 kommuner altså ikke fyldestgørende styr på. Heriblandt Rebild, Holstebro, Norddjurs og Guldborgsund, som alle kun har kunnet oplyse tal for et ud af fem år.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.