- Derfor må jeg vende mig skarpt imod, at tilhængere af bestemte leverandører udlægger den politiske enighed som vendt mod Microsoft, siger videnskabsminister Helge Sander (V).
Folketinget afviser at vælge mellem leverandører af bestemte kontorprogrammer - det offentlige skal anvende åbne standarder, som opfylder bestemte principper.
- Med konklusionspapiret følger vi indstillingerne fra et uafhængigt ekspertudvalg og Konkurrencestyrelsen om ikke på nuværende tidspunkt at lægge os fast på én standard for dokumenter i det offentlige. I stedet er vi enige om at etablere en liste over de software-standarder, der opfylder bestemte principper, som det offentlige skal anvende og kunne håndtere.
Fornuftig software-politik
- Den offentlige sektors software-politik skal ikke være udtryk for et valg mellem leverandører, store eller små. Folketinget og regeringen skal ikke styre markedsudviklingen, men sikre en fornuftig software-politik i det offentlige.
Videnskabsminister Helge Sander har i dag, fredag den 29. januar, udformet et konklusionspapir om anvendelsen af åbne standarder for software i det offentlige med it-ordførerne fra Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det konservative Folkeparti, Det radikale Venstre og Enhedslisten. Efterfølgende har Liberal Alliance tilsluttet sig konklusionspapiret.
Fra 1. april 2011 er statslige myndigheder således forpligtet til at afsende og modtage dokumenter, som anvender standarder, der er optaget på listen. Ét af principperne bag kravene for at komme på listen er, at standarden er godkendt af en international anerkendt standardiseringsorganisation, eksempelvis ISO.
Alle standarder, som opfylder de opstillede principper, har mulighed for at komme på listen.
Regeringen vil indlede drøftelser med kommunerne og regionerne med henblik på, at disse også implementerer de statslige åbne standarder eller forpligter sig til at begrunde, hvorfor dette for nærværende ikke kan lade sig gøre.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.