DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sagsbehandlere: København sminker børnesager

Socialrådgivere anklager ledere for kultur, hvor man retter datoer i forsinket sagsbehandling for at få indsatsen til at se bedre ud
KORT NYT9. DEC 2011 6.11

KØBENHAVN: Københavns Kommunes medarbejdere har i mange måneder sminket en række børnesager for at skjule, at kommunen ikke overholder lovens krav, skriver Politiken, der har talt med fire - anonyme - socialrådgivere.

De fortæller, at de jævnligt ændrer sager, så det ser ud, som om de lever op til lovens krav om at følge udsatte børn tæt. Deres beretninger bekræftes af Dansk Socialrådgiverforening.

- Det er meget alvorligt. Der er udviklet en kultur, hvor man systematisk sminker på tallene, og den kultur er Københavns Kommunes ledelse nødt til at gøre op med, siger Majbrit Berlau, regionsformand i Dansk Socialrådgiverforening.

Socialborgmester Mikkel Warming (EL) ønsker ikke at kommentere beskyldningerne, men overlader det til myndighedschef i Børnefamiliecenter København Anne Steenberg:

- Det er ikke min overbevisning, at der foregår snyd. Men hvis der gør, skal der selvfølgelig gøres noget ved det, siger hun.

ka