DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Roskilde politianmelder affaldsselskab efter kæmpebrand
Tonsvis haveaffald har stået i brand siden 19. september udenfor Roskilde
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Roskilde politianmelder affaldsselskab efter kæmpebrand

Kommunen mener ikke, at virksomheden Solum har haft de rette tilladelser til at opbevare brændbart affald.
18. NOV 2020 13.15

ROSKILDE: Siden midten af september har branden i et affaldsbehandlingsselskab ved Roskilde hærget, og kommunen politianmelder nu virksomheden Solum for mistanke om, at den har opbevaret brændbart materiale uden tilladelse. Det kan være årsag til brandens store omfang, oplyser kommunen. 

Det har også tidligere været fremme, at affaldsbunken var langt større end det tilladte.

- Virksomheder skal - ligesom alle os andre - overholde de regler og rammer, der er for deres virke. Brandvæsnet kan konstatere, at Solum har opbevaret alt for store mængder brændbart materiale uden at have tilladelse. Derfor har vi i økonomiudvalget i dag bedt Roskilde Brandvæsen om at politianmelde Solum, siger borgmester Tomas Breddam (S).

Virksomheden er i gang med at få styr på alle tilladelser, og anmeldelsen går altså på de manglende op til branden.

Borgmesteren fortæller også, at kommunen er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed for at få den rette rådgivning i forbindelse med de helbreds- og sundhedsmæssige konsekvenser, branden kan have for borgerne. 

Solum har haft en miljøtilladelse siden 2017, hvor det blev understreget, at virksomheden selv skulle søge om tilladelse til at opbevare brændbart affald efter beredskabsloven, men det er ifølge kommunen ikke sket.

ibs