Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Roskilde lancerer kommunal ladestander-strategi

KORT NYT3. JUN 2020 14.25

ROSKILDE: Roskilde Kommune har lanceret en ladestander-strategi, der skal hjælpe den grønne omstilling på vej med at få flere eldrevne biler på vejene. Her vil kommunen blandt andet gøre ladestandere til kommunens egne elbiler tilgængelige for alle borgere og besøgende.

Derudover vil kommunens også oprette flere klynger af tre til fire ladestandere på de offentlige parkeringspladser, der skal tidsbegrænses, så flest mulige borgere får mulighed for at bruge dem. Kommunen har ifølge en analyse fra DTU og Dansk Elbilalliance behov for 395 offentlige ladestandere i 2030. Den nye strategi skal give bedre vilkår for elbiler i kommunen, siger Daniel Prehn (S), der er formand for Plan- og Teknikudvalget.

- Som kommune og som stor offentlig arbejdsplads ønsker vi at gå forrest. Vi vil tage et ansvar for, at omstillingen til eldrevne køretøjer fremmes, så kommunen selv bruger endnu flere elkøretøjer, og så vores ansatte har de bedste vilkår for, at pendle til og fra arbejdspladsen i elbil, siger han.

jeg