Arne Rolighed har gennem årtier været en af de mest markante skikkelser i dansk sundhedspolitik. Han kom i 1999 til Kræftens Bekæmpelse fra en stilling som sygehusdirektør i Århus amt. Han var sundhedsminister i regeringen Poul Nyrup Rasmussen, men vendte efter 11 måneder tilbage til Kræftens Bekæmpelse. Det oplyser Kræftens Bekæmpelse.
- Efter 10 år i en fantastisk organisation, er der noget i mig, der vil noget andet. De mange rejser mellem hjemmet i Århus og jobbet i København er rent ud sagt træls, siger Arne Rolighed.
- Hertil kommer, at dåbsattesten siger 63 år til sommer. Jeg vil gerne bruge nogle år på at sætte fokus på ældre medicinske patienter. Og så vil jeg gerne have mere tid til familien, siger Arne Rolighed
Arne Roligheds viden er enestående, når det gælder kræftbehandling, ja hele sundhedsområdet. Hans analytiske evner og uimponerede tilgang til selv vanskelige problemstillinger er nærmest legendarisk. Han ved, hvad han vil, - og får som regel forhandlet sin vilje igennem.
Formanden for Kræftens Bekæmpelse, professor Frede Olesen, beklager Arne Roligheds beslutning:
- Jeg har i flere år vidst, at han senest ville stoppe, når hans kontrakt udløber til sommer. Men den danske kræftsag havde fortjent, at han ville fortsætte flere år endnu. Arne Rolighed har om nogen tegnet kampen mod kræft i Danmark. Det er ikke mindst hans fortjeneste, at der i dag er mere fokus på kræftpatienterne. Han sætter altid patienternes ønsker og interesser i centrum, også når den store bureaukratiske maskine tromler af sted. Så hans beslutning er et stor tab for Kræftens Bekæmpelse, siger Frede Olesen.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.