Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ringkøbing-Skjern laver nyt, kæmpe fagområde

Det kommer til at indeholde Teknik, Plan, Kultur og Fritid samt Miljø og Natur, og får kun én fagchef

RINGKØBING-SKJERN: Fra januar 2012 samles en række af kommunens funktioner i et nyt fagområde. Det nye fagområdes 110 medarbejdere vil få til huse under ét tag på Tarm Servicecenter, oplyser kommunen.

- Vi har store forventninger til det nye fagområde. Vi kan se en lang række positive effekter ved at samle de enkelte fagområder under ét, både organisatorisk og fysisk, siger direktør Mogens Pedersen.

Ny fagchef for området bliver Jakob Bisgaard, der i dag er fagchef for Miljø og Natur. Jakob Bisgaard vil som fagchef overtage ansvaret for det nuværende Plan, Kultur og Fritid fra 1. oktober. Ansvaret for Teknik overgår til Jakob Bisgaard 1. januar 2012.

Nuværende fagchef for Teknik, Kjeld Møller Christensen, forventes at blive leder af et nyt ejendomsselskab, kommunen vil etablere med virkning fra 1. januar 2012.

Etableringen af det nye fagområde er en konsekvens af det organisationstjek, byrådet besluttede at gennemføre ved budgetforhandlinger sidste år.

Fire færrre fag- og stabschefer
Organisationstjekket har to formål. Dels har det skullet medvirke til at løse kommunens budgetmæssige udfordringer, og finde 9,6 mio. kr. i administrative besparelser. Dels har det skullet munde ud i en analyse af administrationens størrelse og struktur med henblik på at ruste organisationen til at håndtere fremtidige udfordringer.

Det nye fagområde er ét af resultaterne af den gennemførte analyse, og efter planen vil medarbejderne være på plads i deres nye omgivelser i Tarm Servicecenter 16. januar 2012.

Organisationstjekket har udover dannelsen af det nye fagområde medført, at fagområderne Dagtilbud og Undervisning er blevet slået sammen, ligesom en ny stab har forenet områderne It, Borgerservice og Kommunikation.

Siden 2010 er der samlet blevet fire færre fag- og stabschefer i kommunen.

mou