Rift om at afløse Henrik Dam Kristensen
Louise Lindskrog er nu blandt de tre, der gerne vil have pladsen som spids i Horsenskredsen. Her sammen med den tidligere konservative Marc Perera.
Foto: Benjamin Nørskov, Ritzau Scanpix.

Rift om at afløse Henrik Dam Kristensen

Tre socialdemokrater vil være spids i folketingsformandens kreds. Fynsk byrådspolitiker, der fik mange valgplakater med sig selv stjålet fra lygtepælene, er ny storkredskandidat for NB.
21. JUN 2022 9.04

TEMA: Folketingsvalg

Der er rift om at afløse Henrik Dam Kristensen som Socialdemokratiets folketingskandidat i Horsens-kredsen, oplyser Århus Stiftstidende. Folketingets formand genopstiller ikke, og tidligere har to lokale byrådsmedlemmer i Horsens, Susan Gyldenkilde og Thomas Monberg Andersen, meldt deres kandidatur, og ved deadline for tilmelding i sidste uge stod det klart, at socialdemokraterne på den ekstraordinære generalforsamling 22. juni også skal duellere med partikollegaen Louise Lindskrog fra Aarhus.

Hun sad i byrådet i Aarhus fra 1. januar 2018 frem til foråret 2021 og flyttede efter endt uddannelse til København, hvor hun blev udviklingskonsulent for Socialdemokratiet på Christiansborg.

I Fyns Storkreds finder man på stemmesedlen Kerteminde-politikeren Malte Jäger (NB). Ved KV21 stillede han op for første gang og blev valgt ind i Kerteminde Byråd. Han oplevede at få stjålet mange valgplakater fra lygtepæle, hvor han poserede i bar overkrop, oplyser Fyens Stiftstidende. Her fik partiet ingen valgt ved FV19 - Klaus Kroll stod da øverst.

I Skanderborgkredsen har De Radikale nu valgt Mia Nybo som spids, oplyser Ugebladet Skanderborg. Her efterfølger hun MF Susan Kronborg, der er rykket til Aarhus Sydkredsen. Hun blev ved FV19 første stedfortræder i Østjyllands Storkreds, hvor partiet fik tre valgt ind: Nu tidligere partiformand og MF Morten Østergaard, som forlod politik efter at have fortiet krænkelsessager, Katrine Robsøe og Anne Sophie Callesen.

I Himmerlandskredsen har De Radikale nu valgt Pia Elberg som ny kredskandidat, oplyser Ligeher.nu. Hun er i gang med sin anden periode i Rebild byråd og har netop været med til at starte en kvindegruppe i kommunen med det formål at få flere kvinder ind i bestyrelser.

Pia Elberg erstatter Gitte Lopdrup fra Aars, der har været folketingskandidat de seneste fire år, men hun ønskede ikke at fortsætte på posten. Det radikale nordjyske mandat står åbent efter eks-minister Marianne Jelved, der ikke stiller op igen.