Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Retssag mod kommuner for urimelige affaldsgebyrer

De miljøpolitiske ordførere i V og DF vil have Miljøstyrelsen til at lægge sag an mod kommuner, der fortsat kradser affaldsgebyrer ind hos virksomheder, som ikke benytter genbrugspladserne
KORT NYT4. MAJ 2011 7.22

De miljøpolitiske ordførere i Venstre og Dansk Folkeparti, Eyvind Vesselbo og Jørn Dohrmann, går nu sammen i et forsøg på at få Miljøstyrelsen til at lægge sag mod kommuner, der ikke overholder reglerne omkring opkrævning af gebyrer for at benytte genbrugspladser, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De to politikere peger på, at kommunerne skal fritage virksomheder, der ikke benytter de lokale genbrugspladser for gebyr. Men det sker i mange tilfælde ikke, da det er op til kommunerne selv at vurdere, om de pågældende virksomheder skal betale eller ej.

- Vi kan ikke sidde og vente på, at de nye regler først bliver klar til 1. januar 2012. Jeg har fået en lang række henvendelser fra virksomheder, som har modtaget opkrævninger fra kommuner og affaldsselskaber, der ikke lever op til intentionerne i lovgivningen, siger Eyvind Vesselbo til Licitationen.

Sagen er opstået, fordi der i lovgivningen findes en paragraf, der skal fritage virksomheder fra genbrugsgebyret, hvis de kan dokumentere, at de ikke benytter den offentlige genbrugsplads. Men i mange kommuner er det nærmest umuligt at blive fritaget.

lcl