Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Nye covid-19-tilfælde de seneste syv dage. De mørkeste kommuner har flest smittede pr. 100.000 indbygger, de grå slet ingen.
Foto: Statens Serum Institut

Rekordmange testet, færre indlagt - og høje smittetal på vestegnen

Hvidovre, Albertslund, Glostrup, Ishøj, Vallensbæk, Egedal og Holstebro har haft forholdsvis flest smittede den seneste uge. Efter stigning i går er der igen færre indlagte.
28. APR 2020 14.55
TEMA: Corona

Indsatsen for at få flere testet for covid-19 virker.

11.036 personer i Danmark er registreret testet for coronavirus det seneste døgn. Det er rekordmange på et enkelt døgn, viser tal fra Statens Serum Institut.

Regionerne oplyser, at det reelle tal ventes at være langt højere, når alle testresultater er tikket ind. Blandt andet har Hvidovre Hospital, som laver halvdelen af testene i hovedstadsområdet, ifølge Politiken svært ved at følge med.

Nye smittede på Vestegnen

I alt er 166.846 personer nu testet. Af dem har de 8.851 vist sig at være smittet med covid-19. 

Hvor Rudersdal, Gentofte og Frederiksberg midt i marts var registreret med flest smittede pr. 100.000 indbyggere, er smitten nu i stor stil rykket til den københavnske vestegn.

Hvidovre, Albertslund, Glostrup, Ishøj og Vallensbæk er, som det ses på kortet herover, sammen med Egedal og Holstebro de kommuner, som har haft flest nye smittede den seneste uge.

434 er nu døde

Siden mandag er yderligere syv med coronavirus døde, så det samlede dødstal nu når 434.

Antallet af indlagte er faldet med 26 siden mandag til nu 284. Det steg ellers i går, men det synes at være et normalt mandags-fænomen.

Af de indlagte er 66 på intensivafdelinger, heraf 50 er i respirator.

Antallet af indlagte er med enkelte udsving faldet stabilt siden 1. april, hvor 535 personer var indlagt som det højeste antal hidtil.