Der er meget stor forskel på, hvor hårdt ramt de enkelte kommuner er af coronavirus. Det viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut.
Dermed er der gode argumenter for de kommuner, som er begyndt at tale for, at genåbningen kan foregå i forskelligt tempo forskellige steder i landet.
Mens de hårdest ramte kommuner mandag har tæt på 500 smittede pr. 100.000 indbyggere, ligger tallet i de mindst ramte under 10 eller på 0.
De hårdest ramte, når tallene regnes sammen for hele perioden under coronakrisen, er, målt i antal smittede pr. 100.000 indbyggere:
Derimod har otte kommuner haft ingen eller så få tilfælde af smittede, at de blot opgøres som under 10. Det gælder:
Hvis man ser på ændringen siden sidste mandag, er disse 10 kommuner ifølge DK Nyts beregninger steget mest, målt i antal pr. 100.000 indbygger:
I den anden ende er udviklingen gået i stå i otte kommuner, som er registret med uændret antal:
Dertil kommer selvfølgelig de otte føromtalte kommuner, som ikke på noget tidspunkt har været noteret for smittetal af betydning.
De dagsaktuelle tal fortæller, at fem er døde med coronavirus siden søndag.
310 er indlagt nu mod 285 søndag.
72 er på intensiv - to flere end søndag. 55 er i respirator mod 54 søndag.
I alt er der 8698 bekræftede tilfælde af smitte i Danmark. Der må dog fortsat regnes med et mørketal.
5.959 har overstået infektionen.
Dødeligheden blandt de smittede i Danmark er på 4,9 pct.
I alt er 155.810 borgere blevet testet for coronavirus. Samtidig er de første af i alt 11 nye testtelte taget i brug. De skal supplere fem eksisterende telte, der er rejst i regionerne.
Forventningen er, at man kan teste 600 borgere om dagen i hver testfacilitet.