
Opgørelser fra Region Nordjylland viser, at 28 pct. af de børn, der i 2011 stod på venteliste til psykiatrisk behandling, blev sendt tilbage til kommunerne eller til egen læge. Og Region Midtjylland vurderer, at andelen er omkring 30 pct. i den del af landet.
Kommunen har tidligere skrevet, at netop Nord- og Midtjylland har landets længste ventetider til børnepsykiatrien, og de mange unødige henvisninger er en af årsagerne, siger regionsrådsformand i Midtjylland, Bent Hansen (S).
- Kommunerne henviser simpelthen for mange, siger han.
I Danske Regioner er problemstillingen ikke ukendt. Formand for Social- og Psykiatriudvalget, Flemming Stenild (SF), har tidligere mødt kritikken fra flere regioner, men der er endnu ikke lavet samlede opgørelser over andelen af henvisninger, der afvises.
- Der vil jo altid være nogen, der bliver sendt tilbage. Det viser jo også, at systemet virker. Men det allerbedste vil da være, at kommunerne bruger deres psykologiske og pædagogiske kompetencer til at hjælpe børnene, siger han til Kommunen.
Den udmelding hilser KL velkommen:
- Kommunerne har haft rigtig gode erfaringer med satspuljeprojekter, hvor specialuddannede psykologer har taget sig af de såkaldt lette tilfælde, så de ikke skal stå på venteliste til udredning og behandling. Det er vi i fuld gang med at arbejde videre med, siger formand for KL's børne- og ungdomsudvalg, Jane Findahl (SF) til Kommunen.
Arbejdsbyrden for psykiatrien er vokset drastisk i løbet af de senere år. Fra 2006 til 2010 steg antallet af børn og unge, der modtog behandling i psykiatrien, fra 8.485 til 21.821.
Foto: Flickr
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.