
Der er tirsdag møde i Epidemikommissionen, som skal diskutere den seneste tids stigning i smitten med coronavirus. Det skriver DR.
Epidemikommissionen kan komme med indstillinger til Folketinget og regeringen om håndteringen af coronavirus. For eksempel kan den foreslå restriktioner eller andre tiltag, som kan bremse smitten med coronavirus.
De seneste uger har der været en kraftig stigning i smitten. I forrige uge blev der registreret 4.751 smittetilfælde. I sidste uge lød antallet på 11.369 - svarende til en stigning på 139 pct.
I samme periode er antallet af indlagte med coronavirus omkring fordoblet til 248 personer.
Op til Folketinget at beslutte
Fredag var der en orientering om corona blandt Folketingets sundhedsordførere, hvor blandt andre Henrik Ullum fra SSI og Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen deltog.
Ifølge B.T. nævnte Henrik Ullum på mødet coronapasset som et værktøj til at bremse smitten med coronavirus. Det skulle Sundhedsstyrelsen have bakket op om.
Selvom Epidemikommissionen skulle komme med indstillinger, vil det i sidste ende være op til et flertal i Folketinget at beslutte, om der skal indføres restriktioner igen. Det kan enten ske ved igen at ophøje coronavirus til en samfundskritisk sygdom eller ved at gennemføre lovgivning.
Epidemikommissionen er nedsat af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Den består af en lang række chefer og direktør fra ministerier, styrelser, politi, kommuner og regioner.
Blandt de 11 medlemmer er blandt andre Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, Henrik Ullum, direktør for Statens Serum Institut samt rigspolitichef Thorkild Fogde.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.