DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Psykisk syge i skidt og rod skal nemmere kunne sættes ud

Politiforbundet, KAB, FOA og SIND foreslår, at kommunerne skal have lov til at tilsidesætte princippet om boligens ukrænkelighed
KORT NYT7. JUN 2012 11.10

KØBENHAVN: Alt for ofte oplever boligselskab KAB, at psykisk syge ved fraflytning har levet i umenneskeligt skidt, uden at boligselskabet har haft mulighed for at gribe ind. Men det skal være anderledes, siger administrerende direktør for KAB, Jesper Nygård, der får opbakning fra Politiforbundet, FOA og SIND. Sammen foreslår de, at kommunerne skal have lov til at tilsidesætte princippet om boligens ukrænkelighed - også før der er tale om en livstruende situation.

- Vi har brug for et opgør med, hvor meget man skal finde sig i, at folk selv vil bestemme, hvor elendigt de vil leve - især når det går ud over naboen, fastslår administrerende direktør for KAB Jesper Nygård.

I dag skal det stå meget grelt til, før der bliver reageret. Først når det vrimler med insekter på grund af affald, eller brandfaren er akut, kan boligselskabet ledsaget af foged eller politi sparke døren ind - og psykiatrien kan først tvangsindlægge på røde papirer, når personens psykose står i lys lue, skriver DR København.

ka